• page_head_Bg

Forskellen mellem hårdmetalkugle og propventil

I ventilindustrien er kugle- og propventil af wolframkarbid to almindelige åbnings- og lukkeanordninger, selvom de begge bruges til at styre til- og frakobling af væsker, er der åbenlyse forskelle i struktur, funktion og anvendelsesscenarier.

Tungsten carbid ventil kugle, som kernekomponenten i kugleventilen, dens struktur er relativt enkel. Det er normalt en kugle lavet af hårdmetal, der åbner og lukker ved at dreje 90° rundt om stilkens akse. Dette design gør, at hårdmetalventilkuglen har fordelene ved lille strømningsmodstand og hurtig åbning og lukning. Propventilen bruger et proplegeme med et gennemgående hul som åbnings- og lukkedele, og proplegemet roterer med ventilstammen for at opnå åbnings- og lukkevirkningen. Proplegemet af propventilen er for det meste en kegle eller en cylinder, som er tilpasset den koniske åbningsoverflade på ventillegemet for at danne et tætningspar.

På grund af materialets særlige karakter har wolframcarbidventilkuglen fremragende slidstyrke og korrosionsbestandighed og kan opretholde stabil ydeevne i barske miljøer såsom høj temperatur og højt tryk. Samtidig har hårdmetal ventilkuglen lille strømningsmodstand og hurtig åbning og lukning, hvilket er særligt velegnet til lejligheder, hvor der hurtigt skal afbrydes væsken. Stikventilen har karakteristika af enkel struktur, hurtig åbning og lukning og lav væskemodstand og kan hurtigt forbinde eller afskære rørledningen i nødsituationer såsom ulykker. Sammenlignet med skydeventiler og kugleventiler er stikventiler mere fleksible i drift og hurtigere til at skifte.

På grund af dens fremragende ydeevne er wolframcarbid ventilkugler meget brugt i rørledningssystemer i olie-, kemiske, elektriske og andre industrier, især i de lejligheder, der kræver hyppig åbning og lukning og justering af strømningshastigheden. Stikventilen er mere brugt i mediet med lav temperatur og høj viskositet og de dele, der kræver hurtig omskiftning, såsom byvandsforsyning, spildevandsbehandling og andre områder.


Indlægstid: 15. august 2024